Jarní móda s Tchibem

Je libo svetříky, kalhoty, botičky, kabelky nebo náramky ? To vše najdete v nové kolekci od Tchiba.
Mí favorité jsou:
Myslíte, že dodávají ten cardigan i s tím pánem ? 
Koženkové náramky - hlasuju pro bílý.

 
 Mít stejnou postavu, tak si ho určitě koupím a přepásám se :)
 Bílé, hnědé a nebo šedé ? Všechny barvy jsou mé oblíbené.

Hraju...

Nikdy bych nevěřila, ale ukecali mě do našeho ochotnického spolku. 
Nejdřív jsem jim pomáhala jen s nějakými kulisami - většinou vyřazené promo věci z práce, které se dají dál použít - překreslit, přešít apod., ale teď ?
V soboru jim ale asi vypadne jedna role, resp. neodehraje všechna představení. A světe div se, je to Princezna. Takže se to učím jako alternaci, ale pevně doufám, že si to původní princezna nerozmyslí a odehraje to, protože jáááá a princezna, no nevím ! 
Každému, komu o tom řeknu, dostane záchvat smíchu. 
Na první pohled totiž vypadám dost drsně, takže představa, že hraju princeznu a ještě k tomu takovou "princeznu - diblíka", ta je pro ně nepředstavitelná. 
No, tak jsem na sebe zvědavá.
Ale aspoň se mi splnilo moje celoživotní přání: být héééérečka:)
Je to všechno na poslední chvíli, takže se musím nadrtit text - zaplať bůh, že mám jen 5 scén - nic zásadního. 
Snad to zvládnu , ale zatím mám velmi, ale velmi smíšené pocity.
Tak jdu drtit.....



Pampeliška aneb pleju, pleješ, plejeme

Skoro po 14 dnech, které jsem trávila v Praze, jsem vyšla na naši terasovitou zahradu, podívat se, co nového na ní vykvetlo. 
A kupodivu toho bylo hodně. Bohužel většina z toho hodně byl plevel !:( Mno, nevadí...pro mě je totiž pletí největší relax a vzhledem k tomu, že jsem již cca 2 měsíce v permanentním stresu v práci, docela jsem si to užila - zvláště, když dnes bylo tak krásně.







Taky máte na zahradě tolik pampelišek ? Mně připadá, že se letos nějka extrémně přemnožily :)


Snad , jednou...

Dnes by se Jan Kaplický dožil věku 75 let. Jaké by to asi bylo, kdyby před 3 lety nezemřel. Změnilo by se něco v jednání o stavbu národní knihovny ? Kéž by...Byli bychom jako "země" zase o něco zajímavější a mohli bychom být zase o něco více hrdí.
Třeba se jednou opravdu postaví. Já tomu věřím !
Jsem ráda, že alespoň ve světě tento nadaný člověk dělá čest naší zemi.
Nevím, zda se mi víc líbí Ferrari Museum v italské Modeně nebo nákupák v Birmighamu.

 A nebo radši tiskové centrum na kriketu v Londýně ?
Dneska jsem celý den hledala nějakou vzpomínku na něj na internetu, ale skoro nic jsem nenašla - škoda. Myslím, že takové osobnosti bychom si měli připomínat. Alespoň že ten Google si na něj vzpomněl:
  Doufám, že v srdcích lidí žije dál.... V mém určitě!




Building a Home by the Beach

Most people, especially those who enjoy surf, sand and sea find living by the beach a dream come true. It is especially a dream come true if you happen to be able to build a home by the Northern Beaches, which is used to describe the northern coastal suburbs of Sydney located in the state of New South Wales, Australia. It is located near the coast of the Pacific Ocean. In addition to living a very laid-back lifestyle, you also get to enjoy a view of the water for miles around, a totally relaxing endeavor you wouldn't want to miss out on.

Living by the beach also means getting to enjoy water sports and other activities like fishing and paragliding. People enjoy living by the beach because of the peace and tranquility it brings, not to mention the daily strolls and walks along the bays that you can either reach by boat or by foot. This is especially appealing for those who have lived in the city too long, who know only too well the stress that can be brought about by living within the city's frantic pace. No wonder living by the beach is also considered by those who are approaching retirement age.

Which is why people who want to build homes by the beach should take the time and effort to choose the best northern beaches architects they want to entrust building their homes to. Choosing the best architect for the job isn't done by simply calling the number your finger lands on randomly in the yellow pages, crossing your fingers and hoping for the best. You can start by asking for personal referrals from your friends and associates who have worked with architects and base your decision on their recommendations. You can also scour the internet for the best architects but don't always go for the first firm you see on top of the search page. Be thorough when going through the various information you get online as the best isn't necessarily the one that's on top. Go through customer testimonials and check on their credentials before giving them a call. Once you do find one you're comfortable with, it is important to note that the best northern beaches architects will understand that every site is as individual as those who want to build homes on it and that every house is unique, that it should be designed by maximizing the good aspects and minimizing the bad ones.

You will also need to be able to communicate some important factors to your chosen architect like your budget for one. They must know beforehand the budget you have planned so they can choose the appropriate materials to use for your home based on your plan. You must also be able work hand in hand with the architect regarding your design ideas which is something they will be able to help you refine until you both come up with the perfect design for your dream home. And lastly, you must be able to communicate your time line for building your home by the beach. After all, you'd want to be still young enough to enjoy your home by the beach wouldn't you?

Modrá je dobrá

Tohle je můj první "kosmetický příspěvek".  Vzhledem k alergiím na vůně jakéhokoliv druhu jsem trochu kosmetický barbar:)
Ale Nivea - stará dobrá klasika, ta má u mě místo vždycky !
Loňský rok slavila Nivea 100 let existence.
Její složení zůstává prakticky pořád stejné, jako u původního předpisu: glycerín, panthenol, kyselina citrónová, voda, emulgátor - eucerit (základ objevu Nivea - přírodní látka získávaná z tuku ovčí vlny, která byla první známou látkou umožňující vznik stabilní emulze z oleje a vody) a parfemační složky. 
S dobou se vyvíjelo spíše její balení. 
Já Nivea miluju nejen pro její vůni (ze které "kupodivu" nepšíkám) a tu správnou "mastnotu", ale i pro její nádherný design. 
Ty jednoduché modré plechovky prostě nemají chybu. Ani jejich speciální edice. 
Krabička ale nebyla od začátku modrá tak, jak ji známe teď. Měla  žlutou barvu a zdobily ji zelené okvětní lístky v secesním stylu.
Až v roce 1925 se její design zmodernizoval a  zrodila se modrá krabička.
A Nivea díky tomu všemu přetrvává staletí....a je pořád stejná, stejně dobrá. Krém se dá dnes koupit ve 170 zemích celého světa.
No a ty reklamy - ty jsou prostě dokonalé...









Bags – spring inspiration

Abych dostála svého slibu z jednoho z mých předchozích příspěvků, tento příspěvek věnuji kabelkám. Stejně jako jsem si vyhlížela nové botky, a taky jsem si jedny koupila (více zde), pokukovala jsem jako správná ženská samozřejmě i po kabelkách.
Všude jich je „hafo“. Malé, velké, jednobarevné, strakaté, látkové, kožené, prostě všechno, co si jen dokážete představit…
Já hlasuji opět za klasiku. Jak jinak :)
A zde jsou mé favoritky (a vezmu to stejne chronologicky jako u botiček):
The best one:
Ostatní neméně božské:





Ale ani Baťa také nezůstává pozadu



Veselé Velikonoce

Nabarveno, namalováno, napečeno, obdarováno, všechno tak, jak to má o správných Velikonocích být. 
Vajíčka se mi letos docela povedly, byť jsem dělala jen dvou, vlastně tříbarevná. Konečně se mi i dobře obarvily a ne jako předchozí léta, kdy mi barvy docela špatně chytaly.
Vzhledem k tomu, že k nám pravidelně přišli tak 1 - 2 koledníci (bydllíme tu krátce) a i vzhledem k letošním cenám vajec, dělala jsem jen 10ks. No, a co myslíte? Jako první přišli koledníci, kterých bylo asi 8, takže mi zbyly 2 vajíčka :( Dalším už asi neotvírám:)



A takhle probíhalo barvení a malování:
Moje "udělátko" na voskovou techniku - ze svícínku.


Nádivka u nás samozřejmě nikdy nechybí - milujem jí. Akorát letos v ní tedy nebyly kopřivy, protože v rámci nemoci nechodím ven a můj drahý na kopřivy opravdu nešel, protože "to páááálíííí přece"...mno ....
Dnes je u nás krásně, tak se to hned lépe vstávalo a to i koledníkům:)
Tak si ten dnešek krásně užijte - KRÁSNÉ VELIKONOCE !!!!