Velikonoční


To jsem si pořád říkala, že Velikonoce jsou daleko, až jsem v minulý zjistila, že jsou příští týden. A my měli jen věnec a ptáčka. A tak jsem minulý víkend zdobila. 
Skleněnou mísu jsem osadila mechem a směsí dřevěných vajíček a jemně zdobených výfuků. Doplnila jsem to peříčky. Když na to zasvítí slunce, vypadá to náramně, co říkáte?
Ráda bych měla třeba i rozkvetlé větvičky ve váze, ale alergie mi letos dává hodně zabrat, takže to vůbec nepřipadá v úvahu. 








Jídelní stůl jsem ozdobila skleněným talířem s mechem a opět směskou různých jemných vajíček. Přidala rozkvetlou větvičku a peříčka. A zbylý malý věneček opřela o zeď. 




 

V ložnici pak máme tenhle jednoduchý věnec na stojánku, na který jsem na režný provázek zavěsila dva výfuky. A k tomu zbylý zajoch. Zajíčky jsem šila na jarmark. Nějací zbyli - jsou kdyžtak k dostání tady. Mám je v dětské sekci, protože mi přijdou jako hezký doplněk do dětského pokoje.




Nakonec jsem ještě osvěžila náš adventní kalendář. Ostříhala mu zbytky šňůrek, suchý buxus vyměnila za čerstvý, udělala mašli z lýka a doplnila o tři porcelánová vejce, která používám k dekoraci každý rok.
Jak jste na tom s dekoracemi vy? Máte hotovo? A vyráběli jste si je sami?
A slavíte vůbec Velikonoce? Holky, jste doma a čekáte na koledníky? 
My jo. Pro mě jsou Velikonoce o setkávání. Třeba s těmi, které nemám možnost tak často vidět. A to jak s koledníky, kteří mě přijdou vyšupat, tak odpoledne míváme "happening" u kamarádek, kam chodí s našima klukama koledovat manžel nebo já. A v obci navíc míváme soutěž o nejlepší velikonoční nádivku, která se většinou zvrhne, takže i z tohoto pohledu jsou u nás Velikonoce celkem fajn:) Navíc ta nádivka, která je jen jednou za rok. Mňam!