General Engineering & Contracting, General Trading, Construction and Real Estate Tips
Meruňkový koláč s jogurtem
A co budete o víkendu péct vy? Co třeba meruňkový koláč s jogurtem? Třeba protože je teď sezóna meruněk a broskví, tak se vám bude tento recept určitě hodit.
Doma máme rádi vláčné těsto, tak jsem zvolila variantu s jogurtem a hladkou moukou. Z jiné už nepeču. Koláče totiž z jiné nejsou tak jemné. A to my můžeme.
Takže k receptu:
Na těsto budete potřebovat:
200 g hladké mouky
150 g cukr krupice
2 bílé smetanové jogurty (2x 150g)
2 ks vejce
1 lžička prdopeče
cca 500 g meruněk (spíš dle libosti)
Na drobenku (to je trochu od oka):
20 g máslo
20 g cukr moučka
50 g polohrubá mouka
+ hrstičku mandlí na posypání
V míse promícháme vejce s jogurty. Přidáme cukr a mixérem pomícháme do hladkého těsta. Přimícháme mouku a prdopeč. Svižným šleháním nám vznikne hladké lité těsto.
Meruňky dobře omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, případně nakrájíme na tenké měsíčky.
Jogurtové těsto vylijeme na vymazaý a vysypaý plech nebo do formy (já použila kulatou formu o průměru 32 cm) a hustě ho poklademe meruňkami.
Pomocí prstů vytvoříme z ingrediencí drobenku, kterou koláč hustě posypeme. Nakonec jsem koláč ještě posypala mandlemi.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 35 minut (dle trouby). Drobenka by měla mírně zezlátnout.
A pokud se vám nelíbí tento recept, zkuste ten se zakysanou smetanou, který jsem tu měla před lety - TADY.