General Engineering & Contracting, General Trading, Construction and Real Estate Tips
izzanalfinaura tik tok seller@izzanalfinaura
izzan naura Lazada
izzannaura Shopee
DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK DESINFEKTAN CAP BADAK AGRIPESONA GRESIK
Meruňkový koláč s jogurtem
A co budete o víkendu péct vy? Co třeba meruňkový koláč s jogurtem? Třeba protože je teď sezóna meruněk a broskví, tak se vám bude tento recept určitě hodit.
Doma máme rádi vláčné těsto, tak jsem zvolila variantu s jogurtem a hladkou moukou. Z jiné už nepeču. Koláče totiž z jiné nejsou tak jemné. A to my můžeme.
Takže k receptu:
Na těsto budete potřebovat:
200 g hladké mouky
150 g cukr krupice
2 bílé smetanové jogurty (2x 150g)
2 ks vejce
1 lžička prdopeče
cca 500 g meruněk (spíš dle libosti)
Na drobenku (to je trochu od oka):
20 g máslo
20 g cukr moučka
50 g polohrubá mouka
+ hrstičku mandlí na posypání
V míse promícháme vejce s jogurty. Přidáme cukr a mixérem pomícháme do hladkého těsta. Přimícháme mouku a prdopeč. Svižným šleháním nám vznikne hladké lité těsto.
Meruňky dobře omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, případně nakrájíme na tenké měsíčky.
Jogurtové těsto vylijeme na vymazaý a vysypaý plech nebo do formy (já použila kulatou formu o průměru 32 cm) a hustě ho poklademe meruňkami.
Pomocí prstů vytvoříme z ingrediencí drobenku, kterou koláč hustě posypeme. Nakonec jsem koláč ještě posypala mandlemi.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 35 minut (dle trouby). Drobenka by měla mírně zezlátnout.
A pokud se vám nelíbí tento recept, zkuste ten se zakysanou smetanou, který jsem tu měla před lety - TADY.